اين كتاب مشتمل بر دو بخش مجزا ولی مرتبط با یکدیگر است. بخش اول با عنوان «نبرد حق و باطل» تلفيق شدة پنج گفتار و بخش دوم با عنوان «تكامل اجتماعى انسان در تاريخ» تنظیمشدة دو سخنرانی از استاد شهید مطهری است. در بخش اول ضمن طرح موضوع حق و باطل در دو قلمرو جهان هستی و جامعه و تاریخ، اصول ماتریالیسم تاریخی به نقد کشیده شده و نظریه اسلام در این باره ارائه گردیده است. در بخش دوم ابتدا مفهوم تکامل و تفاوت آن با پیشرفت بیان شده، سپس آینده بشر از دیدگاه مکاتب مادی از جمله مارکسیسم و اگزیستانسیالیسم مورد بررسی قرار گرفته و نهایتاً نظریه اسلام در این خصوص شرح داده شده است. پاسخهای مستدل و روشنگر استاد مطهری به پرسشهای حضار در پایان مباحث بخش دوم، به جذابیت و وضوح این مباحث افزوده است.
به مناسبت دهه مبارک فجر به جمله برگزیده شما از کتاب آینده انقلاب اسلامی ایران، اثر شهید آیتالله مطهری جایزه اهدا میشود. بر اساس اعلام فراخوان این مسابقه از میان جملات برگزیده شما 10 جمله انتخاب و در اینستاگرام shahidmotahari بارگذاری میشود.
🔹استاد شهید مطهری در مبحث امر به معروف و نهی از منکر در نهضت حسینی عذر ندانستن را قابل قبول نمی دانند.
فهرست موضوعی آثار استاد شهید مطهری که هموطنان گرامی می توانند اثار مورد نظر را با ارسال پیامک به 5000541115 در خواست و در سراسر کشور تحویل بگیرند.
به 3 نفر از شرکتکنندگان به قید قرعه جایزه ربع سکه تعلق خواهد گرفت. اسامی برندگان از طریق آدرس اینستاگرام @shahidmotahari اعلام خواهد شد.
باید توجه داشت که بسیاری از منکرات حکم یک عقده و کلاف درهم پیچیده و گرهی را دارد
یکی از شرایط مصلح شجاعت و آزادمنشی و حریت است، نه دربند تعظیم و دستبوسی عوام باشد و ...
من كه قریب دوازده سال در خدمت این مرد بزرگ تحصیل كرده ام، باز وقتی كه در سفر اخیر به پاریس به ملاقات و زیارت ایشان رفتم، چیزهایی از روحیه او درك كردم كه نه فقط بر حیرت من، بلكه بر ایمانم نیز اضافه كرد. وقتی برگشتم، دوستانم پرسیدند چه دیدی؟ گفتم چهار تا «امَنَ» دیدم:
مرز آزادی بیان، صراحت و عدم نفاق است.
در نظام خانوادگی اسلام، حقوق طبیعی زن و شوهر متفاوت است؛ یعنی شوهر بودن وظایف و حقوق خاصی را ایجاب میکند و زن بودن نیز وظایف و حقوق دیگری را ایجاب میکند.
استاد مطهری شش مورد را در این زمینه برشمرده اند.
واقعیت این است که به رغم تحولات مثبت و سازندهای که در سالهای پس از انقلاب در نظام آموزش مملکت صورت گرفته، متأسفانه هنوز این نظام نتوانسته خود را از چنبره روشهای کهنه و قدیمی که در آن ذهن و حافظه افراد به منزله انباری تلقی میگردد که باید از انبوه اطلاعات پر شود نجات دهد.
از جمله عواملی که در پیدایش قیام امام حسین(ع) در کنار عامل «دعوت مردم کوفه» و «عدم بیعت با یزید» نقش محوری دارد «امر به معروف و نهی از منکر» است که خود حضرت نیز در اعلام مواضع صریح خود در وصیتنامه به برادرشان محمد بن حنفیه، این حقیقت را بیان کردند: «ارید أن آمر بالمعروف و أنهی عن المنکر» (میخواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم).
در این نوشتار برآنیم تا راوی پیام مانا و ماندگار حضرت ختمی مرتبت، رسول گرامی اسلام از زبان متفکر فرزانه استاد مطهری باشیم تا راز این حقیقت برملا شود که چرا پس از گذشت بیش از چهارده قرن از رحلت آن عصاره خوبیها، آفتاب پیام آسمانی او نه تنها رو به تیرگی ننهاد بلکه هر روز روشنتر و پاکتر از روز پیش، خود را بر عصرها و نسلها عرضه داشته و میدارد.
در این یادداشت گذری خواهیم داشت بر دیدگاههای استاد شهید مرتضی مطهری در باب جایگاه زن در خانواده. واقعیت این است که به سبب نفوذ و سلطه دیدگاههای فمینیستی با کمال تأسف دیدگاه درست و مطابق با موازین فطری که از سوی اندیشمندانی همچون استاد مطهری طرح شده، در سایه قرار گرفته است.
«سکولاریسم» را در یک معنای قابل فهم و ساده میتوان «بیرون راندن دین از متن جامعه و مناسبات اجتماعی و منحصر نمودن آن به حوزه خصوصی روابط فیمابین انسان و خدا» تعریف نمود. نگارنده درصدد بیان یک تعریف جامع و مانع از این اصطلاح سیاسی نیست و اساساً هدف این یادداشت «ترمینولوژی» یا اصطلاحشناسی به مفهوم دقیق آن نیست.
استاد مطهری در سال 1352 در سخنرانیای در روز عاشورا – که در کتاب پانزده گفتار به چاپ رسیده است - نقش حادثه کربلا را در تحول تاریخ اسلامی مورد تأمل و بررسی قرار میدهد. استاد در ریشهیابی علل قیام سیدالشهداء(ع) به بیان عوامل انحطاط و سقوط جامعهای میپردازد که تنها 50 سال با انقلاب دورانساز و تاریخی رسول اکرم(ص) فاصله دارد
هر نهضت و جنبشی در بستر جریان اصیل خود ابتدا از حرکت و سیلان و جوشش برخوردار است، اما به تدریج در اثر غفلت و سهلانگاری صاحبان و نگاهبانان آن، از پویایی و بالندگیاش کاسته میشود و اگر هوشیاری و فراست لازم برای مبارزه با موانع حرکت پر تپش آن وجود نداشته باشد، چه بسا به ضد خود تبدیل شده و از محتوا و مضمون نخستین تهی گردد.
قرآن کریم، پیامبر اسلام حضرت ختمی مرتبت(ص) را سرمشق و اسوه حسنه دانسته است برای کسانی که به خدا و روز واپسین امید دارند و خداوند را بسیار یاد میکنند .
برای تبلیغ دین نمیتوان از دروغ و از بهتان و جعل حدیث استفاده کرد.
فلسفه حجاب در اسلام، مصونیت بخشیدن به محیط اجتماع از آسیب تحریکات جنسی و تأمین آرامش روانی جامعه است، ضمن اینکه کرامت انسانی زن نیز از این راه تضمین خواهد شد و از تعرض انسانهای هوسران مصون خواهد بود.
تفکر یکی از استعدادهای انسانی است که باید آزاد باشد تا بتواند شکوفا شود و موجب رشد و تکامل انسان گردد. اما عقیده ناشی از علت یا علل روانی، اجتماعی، خانوادگی و... است و ریشه در وجدان و باطن آدمی ندارد.
حافظ گلی از بوستان معارف اسلامی است. او یک عارف مسلمان و تربیتیافتة مکتب قرآن است. برای شناخت شخصیت حافظ باید جهانبینی عرفان اسلامی را شناخت، که بخش مهمی از آن را «انسانشناسی عرفانی» تشکیل میدهد.
انسان کامل انسانی است که استعدادها و ارزشهای انسانی در او به طور هماهنگ و متوازن رشد کرده باشد؛ یعنی انسان آن وقت کامل است که فقط به سوی یک استعداد گرایش پیدا نکند و استعدادهای دیگرش را مهمل و معطل نگذارد و همه را در یک وضع متعادل و متوازن، همراه هم رشد دهد.
علی علیهالسلام در کمال انصاف و عدالت با مخالفان خود رفتار نمود. یکی از مخالفان سرسخت ایشان خوارج بودند که با آنها در منتهی درجه آزادی و دموکراسی برخورد نمود، به طوری که سهمیه آنان را از بیت المال قطع نکرد
آزادی اجتماعی بدون آزادی معنوی میسر و عملی نیست، یعنی ممکن نیست انسان اسیر شهوت و خشم و حرص و آز خودش باشد و در عین حال آزادی دیگران را محترم بشمارد.
حجاب در اسلام یک وظیفهای است که بر عهده زن نهاده شده که در معاشرت و برخورد با مرد باید کیفیت خاصی را در لباس پوشیدن مراعات کند. این وظیفه نه از ناحیه مرد بر او تحمیل شده است و نه چیزی است که با حیثیت و کرامت او منافات داشته باشد و یا تجاوز به حقوق طبیعی او که خداوند برایش خلق کرده است محسوب شود.
عید غدیر خم بر مسلمانان مبارک باد. کتابهای مناسب برای این ایام خجسته از آثار استاد شهید آیت الله مطهری:
علاقهمندان میتوانند نسخه چاپی این آثار را سفارش داده و در سراسر ایران دریافت و یا نسخه الکترونیکی را دانلود نمایند.
انتشارات صدرا به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی آثار استاد شهید آیتالله مطهری را به شرح ذیل عرضه میدارد:
«سررسيدنامه فرهنگى» يكى از محصولات فرهنگى انتشارات صدراست كه از سالها قبل انتشاريافته و مورد توجه مخاطبان عام و خاص قرار گرفته است.