جملات قصار شهید مطهری

استاد مطهری: آیا کسی باور می کند که در دنیای عرب که دخترها را زنده به گور می کردند، پیغمبر دست دخترش را می بوسد، زهرا را می بوید و می گوید من بوی بهشت از این دختر می شنوم؟!

آشنایی با قرآن، جلد یازدهم، صفحه 144


شهید مرتضی مطهری: قرآن در نهاد هر انسانی، ولو فرعون باشد، یک انسان واقعی سراغ دارد و لذا پیغمبران خدا وقتی به مبارزه با فرعون می آیند، اول سعی می کنند که آن انسان درونی اش را علیه او برانگیزند.

آشنایی با قرآن جلد دوم، صفحه 130


استاد مرتضی مطهری: امام صادق (ع) فرمود: شما شیعیان زیور ما باشید، مایه ننگ و عار ما نباشید؛ یعنی طوری باشید که در میان سایر مسلمانان نمونه هایی از تقوا و پاکی و درستی باشید.

آشنایی با قرآن جلد دوم، صفحه 129


سخنان شهید مطهری

شهید مرتضی مطهری: اگر شخصی را دیدید که در همه رشته ها گواهینامه تحصیلی دارد، در عین حال سخنی را بدون دلیل قبول یا انکار می کند، بدانید عالم واقعی نیست.

امدادهای غیبی در زندگی بشر، صفحه 57


آیت الله مطهری: یک حقیقت جاودانی این است که زن مسلمان باید آنچنان در میان مردم رفت و آمد کند که علائم عفاف و وقار و سنگینی و پاکی از آن هویدا باشد.

مسئله حجاب، صفحه 177


استاد مرتضی مطهری: از سخنان حضرت امام حسن مجتبی (ع) است که می فرماید: عجب است از کسانی که درباره مأکولات و خوردنیهای خود فکر می کنند اما درباره معقولات و یادگرفتنی های خود هیچ گونه زحمت اندیشه ای به خود راه نمی دهند.

حکمتها و اندرزها جلد اول، صفحه 213


جملات قصار اجتماعی شهید مطهری

استاد شهید مطهری: این که می گویند حکومت علی (ع) عالیترین مظهر دموکراسی بوده روی این جهت است که با آنکه قدرتهای مادی و معنوی را در اختیار دارد، به مردم پر و بال می دهد و آنها را بر انتقاد و اعتراض تشجیع می کند.

حکمتها و اندرزها جلد اول، صفحه 110


استاد مطهری: هدف علی (ع) مبارزه با روش معاویه ها بود. علی (ع) شکست نخورد، پیروز شد. خودش کشته شد ولی هدفش را نگهداری کرد و زنده نمود.

آشنایی با قرآن جلد سوم، صفحه 156


استاد مرتضی مطهری: قرآن هیچ وقت انسان را مادامی که زنده است و می تواند عملی انجام دهد مأیوس نمی کند و می گوید در توبه همیشه به روی بنده باز است. اما توبه، گفتن لفظ “استغفرالله” نیست. توبه یعنی بازگشت.

آشنایی با قرآن جلد سوم، صفحه 54


استاد شهید مطهری: همیشه منافقان بی دین، مقدسان احمق را علیه مصالح اسلامی بر می انگیزند؛ اینها شمشیری می گردند در دست آنها و تیری در کمان آنها.

جاذبه و دافعه علی علیه السلام، صفحه 137


استاد مرتضی مطهری: آنچه که قرآن در تعلیماتش مدنظر دارد پرورش انسانهایی است که هم از سلاح علم و عقل بهره‌مندند و هم از اسلحه دل و قلب؛ انسانهایی که نمونه های زنده و مجسمش امامان ما و شاگردان شایسته و راستین آنها هستند.

آشنایی با قرآن جلد اول، صفحه 76


سخنان ناب شهید مطهری

استاد مطهری: ببینید این اختلافات داخلی که میان مسلمانها هست چه بر سر مسلمین آورده؟ خدا می داند به آن اندازه که نیروی ما صرف خدمت به اسلام و مبارزه با دشمن اسلام می خواهد بشود، چند برابر این نیرو صرف خراب کردن خودمان می شود.

آشنایی با قرآن جلد سوم، صفحه 94


استاد مطهری: اگر تمام این دنیا و مُلک زمین و آسمان را به بشر بدهند به آرامش نمی رسد، فقط با خداست که انسان به آرامش می رسد.

آشنایی با قرآن جلد هشتم، صفحه 62


شهید مرتضی مطهری: پیغمبر اکرم (ص) وقتی که قومی را به جنگ می فرستاد، می فرمود: درختی را قطع نکنید، پیرمردی را نکشید، آب را به روی مردم نبندید و امثال این کارها. اینها اصل تعلیمات اسلامی است.

آشنایی با قرآن جلد ششم، صفحه 155


استاد مرتضی مطهری: سعادت ملتها به داشتن استحکامات و معدنها و ساختمانها نیست، فقط به داشتن انسانهای ساخته شده است.

آشنایی با قرآن جلد هفتم، صفحه 53


استاد مطهری: یکی از بدبختیهای دنیای امروز تحقیر کردن اصول عفاف و تقوای در امور است.

آشنایی با قرآن جلد چهارم، صفحه 13


استاد شهید مطهری: وفای به پیمان، دستور قرآن است؛ می فرماید: ای پیغمبر! اگر با مشرک هم پیمان بستی باید به پیمان خودت وفادار باشی و تا آنها پیمان را نقض نکرده اند تو نباید پیمان را نقض کنی.

آشنایی با قرآن جلد سوم، صفحه 148 و 149


شهید مرتضی مطهری: علی علیه السلام در زمان خلافت عملا آزادی می داد، متخلفین از بیعت و همچنین طاغیان خوارج را تا وقتی که عملا دست به کار نشده بودند مزاحم نمی شد، حتی سهم بیت المال آنها را قطع نکرد.

یادداشتهای استاد مطهری جلد اول، صفحه 59


استاد مطهری: هیچ منافاتی نیست که ما علی (ع) را دوست داشته باشیم اما عمل ما طوری باشد که علی ما را دشمن داشته باشد.

آشنایی با قرآن جلد 3، صفحه 129


جملات قصار ناب

استاد شهید مطهری: اگر ظلم و اجحاف در نتیجه تفاوتها و پست و بلندیها و ناهمواریها در جامعه ای پیدا شد، آن جامعه باقی نمی ماند، هر چند مردمش به حسب عقیده مسلمان باشند.

بیست گفتار، صفحه 94


استاد مرتضی مطهری: امتحان الهی برای کسی که نام و نشان دارد این است که تکبر نکند و خودش را بالاتر و برتر از دیگران نداند.

آشنایی با قرآن جلد 13، صفحه 78


استاد مطهری: اسلام توزیع عادلانه ثروت را آنچنان لازم می شمارد که مولا امیرالمؤمنین فلسفه پذیرش خلافت را احقاق حق ضعفا و فقرا می داند و این دلیل بر این است که اسلام طرفدار فلسفه فقر نیست.
یادداشتهای استاد مطهری جلد 7، صفحه 43


شهید مرتضی مطهری: پیغمبر اکرم فرمود: مَثل رسالت و بعثت و دعوت من مثَل باران است. باران بر همه زمینها علی السویه می ریزد ولی زمینها خودشان اختلاف دارند.

آشنایی با قرآن جلد 3، صفحه 253


آیت الله مطهری: اگر ایمان ما ایمان واقعی باشد و اگر عمل ما عمل اسلامی باشد و اگر جامعه ما جامعه مسلمان باشد، مشمول انواعی از عنایتهای الهی خواهیم بود و موفقیتها خواهیم داشت.

آشنایی با قرآن جلد 3، صفحه 25


استاد مطهری: تقوا گرد و غبار تعصب را پاک می کند، کینه توزی را فرو می نشاند؛ در نتیجه عقل، آزاد فکر می کند.

آشنایی با قرآن جلد 3، صفحه 18


استاد مرتضی مطهری: در اسلام بر خلاف جهان مسیحیت، آزادی تفکر حتی در مسائل اعتقادی از قبیل توحید، نبوت، معاد و آزادی تفکر در فلسفه احکام اسلامی وجود دارد.

یادداشتهای استاد مطهری جلد 1، صفحه 108


استاد مطهری: هدف اسلام این است که فقر ریشه کن شود، نه اینکه فقر باشد و اغنیا فقرا را سیر کنند.

یادداشتهای استاد مطهری جلد 9، صفحه 391


آیت الله مطهری: خداوند گاهی به انسان لطف می کند به صورت قهر،یعنی یک سختی برای انسان به وجود می آورد ولی آدم می بیند در باطن این سختی لطف خدا بوده است.

آشنایی با قرآن جلد 3، صفحه 238


شهید مطهری: انسان اگر کارهایش بر اساس برنامه الهی باشد، همه کارهایش عبادت می شود؛ خوابش، غذا خوردنش، شوخی و مزاح کردنش هم عبادت می شود.

آشنایی با قرآن جلد 7، صفحه 173 و 174


استاد مرتضی مطهری: تقوا داشتن یعنی تحمل محرومیتهای کوچک در دنیا برای گریز از محرومیت بزرگتر در همین دنیا؛ ولی این معنایش تحمل بدبختی نیست، عین خوشبختی است.

آشنایی با قرآن جلد 9، صفحه 170

 


سیر مطالعاتی موضوعی آثار استاد مطهری

برای مشاهده مسیر مطالعاتی کتاب های فلسفی استاد شهید مطهری کلیک کنید.

برای مشاهده مسیر مطالعه کتاب‌های اقتصادی استاد شهید مطهری کلیک کنید.

برای مشاهده مسیر مطالعه کتاب‌های تفسیر قرآن استاد شهید مطهری کلیک کنید.

برای مشاهده مسیر مطالعه کتاب‌های آشنایی با علوم اسلامی استاد شهید مطهری کلیک کنید.

برای مشاهده مسیر مطالعه کتاب‌های فلسفه تاریخ استاد شهید مطهری کلیک کنید.

برای مشاهده مسیر مطالعه کتاب‌های تاریخ استاد شهید مطهری کلیک کنید.

برای مشاهده مسیر مطالعه کتاب‌های گفتارها استاد شهید مطهری کلیک کنید.

برای مشاهده مسیر مطالعه کتاب‌های حقوق زن استاد شهید مطهری کلیک کنید.

برای مشاهده مسیر مطالعه کتاب‌های اصول عقاید استاد شهید مطهری کلیک کنید.

برای مشاهده مسیر مطالعه کتاب‌های اجتماعی سیاسی استاد شهید مطهری کلیک کنید.