بلاگ

نقل یک داستان جالب از زبان استاد مطهری

هنگامی که وجود محدودیت انسان را تغییر می دهد!

 

▪️ نقل یک داستان جالب از زبان استاد مطهری

شخصى بود نجف‌‏آبادى به نام آقا شيخ محمد حسن. خيلى مرد خوبى بود و اندكى در كارها وسواس داشت، مخصوصاً در طهارت، نجاست و وضو گرفتن. رفت مكه و برگشت. مثل اينكه همان سالِ حاجى كويتى‌ها بود و با ماشين رفتند. آنجا وسيله نبود. يک آفتابه آب داشتند كه پانزده نفر مى‏‌بايست با آن وضو بگيرند. گفت من آنجا ديدم خيلى ساده با يک استكان آب هم مى ‏شود وضو گرفت.

آدمى كه در مدرسه جدّه هميشه يک رودخانه آب از جلويش رد مى ‏شود، خيلى دير يقين پيدا مى‌‏كند كه صورتش را شست يا نشُست.  اما آنجايى كه بيش از يک استكان آب وجود ندارد زودتر هم يقين مى‌‏كند. آب قليل خودش احكامى دارد، ولى مردمى كه هميشه سروكارشان با آب لوله ‏كشى و آب جارى و استخر داخل حياط است، كم كم طهارت با آب قليل به آن‌ها نمى‌چسبد. اين همان ساختن شرايط محيط است. شرايط كه عوض شود مى‌‏بيند خوب هم مى‏‌سازد، حسابى هم مى‏‌چسبد.

شما مى‌بينيد بسيارى از اصلاحات را ضرورت به وجود مى‌‏آورد. ما خودمان در همين مسائل دينى ديده‌ايم. خيلى حرف‌ها منطقى است. آدم‌هاى فهميده قبل از آنكه ضرورت پيدا شود، يک حرف منطقى را عرضه مى‌‏دارند.

جامعه قبول نمى‌‏كند، بلكه در مقابلش مقاومت می‌كند چون در آن شرايط است. ولى وقتى كه ضربات و فشار زياد وارد شد منطق‌ها هم عوض مى‏ شود، آن‏ وقت مى‏ گويند نه، درست است.

منطق كه همان منطق است، منطق كه فرق نكرده، يعنى از نظر دليل و منطق و نيروى اقناع فكرى، وضعيت با آن وقت هيچ فرق نكرده، ولى تا وقتى كه زور نيامده انسان‌ها حاضر نيستند خودشان را تطبيق دهند. وقتى كه زور آمد فكرشان هم عوض مى‏‌شود.

 

???? منبع: کتاب تازه منتشر شده “نَقل و نُقل: داستان‌های نغز از آثار استاد مطهری، ص191″/ فلسفه تاریخ، ج1،ص 83


سیر مطالعاتی آثار استاد مطهری

در صورتی که به مطالعه آثار استاد مطهری علاقه‌مند بوده و تمایل دارید سیر مطالعاتی مشخصی را در این راستا طی کنید، می‌توانید به بخش مسیرهای مطالعاتی مراجعه نموده و طبق نقشه راه موجود در هر صفحه عمل کنید.

یکی از خدمات ارائه شده در وبسایت انتشارات صدرا، ارائه سیر مطالعاتی شهید مطهری است که در پی آن، مجموعه‌ای از کتاب‌ها و منابع به‌صورت منظم و با یک ترتیب مشخص برای مطالعه در یک موضوع خاص، توسط این انتشارات پیشنهاد می‌شود. این مسیرها در واقع یک نقشه راه برای علاقه‌مندان به مطالعه است تا بتوانند به صورت هدفمند و گام‌به‌گام به عمق یک موضوع نفوذ کنند.

از مزایای مطالعه طبق مسیرهای مطالعاتی می‌توان به انتخاب بهترین کتاب برای شروع و ادامه یک موضوع، مطالعه منظم و هدفمند، درک عمیق‌تر از محتوای هر کتاب و… اشاره نمود.

از جمله این موارد می‌توان به مسیر مطالعه کتاب‌های فلسفه، مسیر مطالعه کتاب‌های اقتصاد، مسیر مطالعه کتاب‌های تفسیر، مسیر مطالعه کتاب‌های فلسفه تاریخ، مسیر مطالعه کتاب‌های آشنایی با علوم اسلامی، مسیر مطالعه کتاب‌های تاریخ، مسیر مطالعه کتاب‌های گفتار ها، مسیر مطالعه کتاب‌های اصول عقاید، مسیر مطالعه کتاب‌های حقوق زن، مسیر مطالعه کتاب‌های اجتماعی و سیاسی، مسیر مطالعه کتاب‌های سیره معصومین و بزرگان، مسیر مطالعه کتاب‌های اخلاق، تربیت و عرفان اشاره نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *