بلاگ

دو یادآوری مهم در مورد حادثه کربلا از زبان استاد مطهری

1. فلسفه عزاداری سیدالشهداء(ع)

پیشوایان دین از زمان پیغمبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) دستور اکید و بلیغ داده‌اند که باید نام حسین بن علی(ع) زنده بماند. گفتند نگذارید این حادثه فراموش بشود چون حیات و انسانیت و شرف شما بستگی به این حادثه دارد. پس ترغیب کردند به این که مجلس عزای حسینی را زنده نگه دارید. اما متأسفانه عده‌ای این فلسفه را نشناختند و خیال کردند همین قدر که مردمی آمدند و نشستند و یک گریه‌ای را نفهمیده و ندانسته کردند، دیگر کفاره گناهان است.

منبع: کتاب حماسه حسینی، ج 1 / ص 78 و 79

 

2. آسیب‌شناسی مجالس عزاداری

عده‌ای آمدند گفتند گریه بر امام حسین(ع) ثوابش آن قدر زیاد است که از هر وسیله‌ای برای این کار می‌شود استفاده کرد. حالا این گریستن روی چه فلسفه‌ای است، کاری به آن ندارند. گفتند دستگاه امام حسین(ع) از دستگاه دیگران جداست؛ اگر اینجا دروغ گفتی، جعل و تحریف کردی، شبیه‌سازی کردی، به تن مرد لباس زن کردی، هر گناهی که اینجا کردی بخشیده است!

منبع: کتاب حماسه حسینی، ج 1 / ص 79 و 80

 

چه باید کرد؟

باید فلسفه قیام حسینی مکرر در منابر گفته شود، فلسفه عزاداریها گفته شود، همان اثر و منظور حاصل شود که امام زین‌العابدین و امام باقر و امام صادق و امام کاظم علیهم‌السلام توصیه می‌کردند و «کمیت‌«ها و «دعبل خزاعی»‌ها به وجود می‌آمد و آثاری بر مرثیه‌گویی آنها مترتب بود. باید کاری کرد که احساسات مردم و عشق و علاقه مردم نسبت به حق تیزتر شود و نسبت به باطل مطلقاً احساسات نفرت‌آمیز داشته باشند.

منبع: کتاب ده گفتار، ص 263

 

 لطفاً پیشنهادها و نظرات اصلاحی خود را درباره این پست با ما در میان بگذارید.

سیر مطالعاتی آثار استاد مطهری

در صورتی که به مطالعه آثار استاد مطهری علاقه‌مند بوده و تمایل دارید سیر مطالعاتی مشخصی را در این راستا طی کنید، می‌توانید به بخش مسیرهای مطالعاتی مراجعه نموده و طبق نقشه راه موجود در هر صفحه عمل کنید.

یکی از خدمات ارائه شده در وبسایت انتشارات صدرا، ارائه سیر مطالعاتی شهید مطهری است که در پی آن، مجموعه‌ای از کتاب‌ها و منابع به‌صورت منظم و با یک ترتیب مشخص برای مطالعه در یک موضوع خاص، توسط این انتشارات پیشنهاد می‌شود. این مسیرها در واقع یک نقشه راه برای علاقه‌مندان به مطالعه است تا بتوانند به صورت هدفمند و گام‌به‌گام به عمق یک موضوع نفوذ کنند.

از مزایای مطالعه طبق مسیرهای مطالعاتی می‌توان به انتخاب بهترین کتاب برای شروع و ادامه یک موضوع، مطالعه منظم و هدفمند، درک عمیق‌تر از محتوای هر کتاب و… اشاره نمود.

از جمله این موارد می‌توان به مسیر مطالعه کتاب‌های فلسفه، مسیر مطالعه کتاب‌های اقتصاد، مسیر مطالعه کتاب‌های تفسیر، مسیر مطالعه کتاب‌های فلسفه تاریخ، مسیر مطالعه کتاب‌های آشنایی با علوم اسلامی، مسیر مطالعه کتاب‌های تاریخ، مسیر مطالعه کتاب‌های گفتار ها، مسیر مطالعه کتاب‌های اصول عقاید، مسیر مطالعه کتاب‌های حقوق زن، مسیر مطالعه کتاب‌های اجتماعی و سیاسی، مسیر مطالعه کتاب‌های سیره معصومین و بزرگان، مسیر مطالعه کتاب‌های اخلاق، تربیت و عرفان اشاره نمود.

5 دیدگاه در “دو یادآوری مهم در مورد حادثه کربلا از زبان استاد مطهری

  1. علی اصغر کریمی گفت:

    با سلام و خسته نباشید ، من کتاب حماسه حسینی را در سه جلد از سال ۶۷ دارم و مطالعه کردم کاری که اخیراً توسط انتشارات صدرا انجام شده و مطالب مختلف کتاب حماسه حسینی بخش سخنرانی ها رو به صورت کتابچه در آمده رو بسیار مفید میدانم
    خواستم از این طریق از شما دست اندرکاران انتشارات صدرا تشکر کنم

    1. انتشارات صدرا گفت:

      با سلام خدمت شما.
      لازم به توضیح است که کتاب حماسه حسینی قبلا در ۳ جلد رقعی چاپ می شد ولی درحال حاضر در ۲ جلد وزیری چاپ می شود.
      جلد اول شامل سخنرانیها و جلد دوم شامل یادداشتهاست.

  2. محمد رضا جلالی گفت:

    سلام ضمن آرزوی قبولی عزاداری باتوجه به این که مطالعه کتب جیبی و کم حج برای اینجانب مناسب تر است از حماسه حسینی چه کتبی جداگانه و با موضوعات مختلف چاپ شده است چون بنده کتاب عنصر امربه معروف در نهضت حسینی را دیدم آیا کتب دیگری هم انتشارات منتشر نموده است با تشکر

    1. انتشارات صدرا گفت:

      با سلام و احترام
      فهرست آثار گزیده شده از کتاب حماسه حسینی به شرح زیر می باشد:
      ماهیت قیام حسینی
      عنصر حماسه در نهضت حسینی
      تحریفات در واقعه تاریخی کربلا
      تحلیل واقعه عاشورا
      عنصر امر به معروف و نهی از منکر در نهضت حسینی
      عنصر تبلیغ در نهضت حسینی

      همچنین می توانید از اینجا کتب فوق را مشاهده فرمایید

  3. سامان عبدی گفت:

    با سلام
    بنده تعداد زیادی از آثار شهید مطهری را مطالعه کرده ام و همچنین کتاب حماسه حسینی را ، ی سوال برام پیش آمده که آیا استاد مطهری کتابی به عنوان” تحریفات عاشورا ” دارد ؟ لطفا راهنمایی فرمائید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *