بلاگ

4 پرسش در مورد شخصیت حضرت زهرا(س) و پاسخ استاد مطهری

شخصیت حضرت زهرا

چهار پرسش اساسي در مورد شخصيت تابناك حضرت زهرا(س) و پاسخ استاد مطهری

 

چگونه می‌توان از رفتار پیامبر اكرم(ص) به عظمت روحی حضرت زهرا(س) پی برد؟

با توجه به این كه كار پیغمبر هیچ‌وقت حساب نشده و از روی احساسات بی‌منطق بشری نیست، اگر ما رفتار پیغمبر را با حضرت زهرا در نظر بگیریم و سخنان پیغمبر را درباره حضرت زهرا در نظر بگیریم، كافی است تا بفهمیم حضرت زهرا به چه كمالی از انسانیت رسیده است. پیغمبر كه گزاف حرف نمی‌زند می‌فرماید: «فاطمه یك انسان بهشتی است» مثل اینكه ما می‌گوییم یك انسان فرشته صفت، كه هم فضایل انسان را دارد و هم فضایل فرشته.

مبع : کتاب آشنایی با قرآن، ج 8 / ص 125 و 126

آیا انتساب حضرت زهرا(س) به پیغمبر، برای نیل ایشان به سعادت اخروی كافی است؟

پیامبر اكرم(ص) خطاب می‌كند به نور چشم عزیزش صدیقه طاهره (سلام‌الله علیها): «یا فاطمه اعملی لنفسك» دخترم! خودت برای خودت عمل و كار كن كه در درگاه الهی هركسی در گرو عمل خودش است، خودت در بوستان زندگی و سعادت خودت بذرهای نیك بیفشان كه من نمی‌توانم تو را بی‌نیاز كنم و تو نمی‌توانی ثمره عمل مرا بچینی. وقتی پیغمبر به دخترش زهرا چنین می‌گوید، برای این است كه تمام مردم جهان حساب كار خودشان را بكنند. پیغمبر تعارف ندارد.

مبع: کتاب گریز از ایمان و گریز از عمل، ص 167 و 168 – کتاب: حكمتها و اندرزها، ص 50

علت پافشاری حضرت زهرا(س) در مسئله فدك چیست؟

بعضی افراد برایشان یك شبهه پیدا می‌شود كه چرا حضرت زهرا با آن مقام عصمت و قداست رفت در مسجد پیغمبر و از مسئله فدك دفاع كرد؟ بعد من رسیدم به اینجا كه دو مسئله است: رفتن دنبال حق غصب شده برای نجات دادن حق، یك مسئله است و رفتن برای اینكه می‌خواهم شكمم را سیر كنم مسئله دیگری است. یك وقت حق من را دیگری به زور می‌گیرد. اینجا اگر حقم را نگیرم ضد ارزش است، اگر بگیرم ارزش است.

منبع:کتاب آینده انقلاب اسلامی ایران، ص 284

چرا حضرت زهرا(س) را شبانه دفن كردند؟

چرا حضرت زهرا دستور داد شبانه دفنش كنند؟ چرا فرمود نمی‌خواهم كسی از كسانی كه به من ظلم كرده‌اند در تشییع جنازه‌ام شركت كنند؟ برای اینكه می‌خواست این ظلم در جهان لوث نشود، می‌خواست تا بعد از چهارده قرن هم بیایند و بگویند: چرا پاره جگر پیغمبر شبانه باید دفن شود؟ چرا باید محل قبرش مخفی بماند؟ می‌خواستند این علامت سؤال همیشه باقی بماند، می‌خواستند این ظلم و این مظلومیت فراموش نشود.

منبع:کتاب آینده انقلاب اسلامی ایران، ص 198 و 199

نتیجه بحث درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از زبان استاد مطهری

حضرت زهرا(س) به وسیله ذریه پاكش زنده شد، خون پاك و پرجوش زهرا در رگ فرزندانش كار كرد. نسل پیغمبر كه از بطن زهراست واقعاً كوثر است، یعنی خود زهرا كوثر است. البته تنها نظر به كمیت نیست، كیفیت هم در نظر است یعنی طیب بودن و صالح بودن و مصلح بودن و ستون فقرات اسلام بودن نیز دخالت دارد. ستون فقرات اسلام بنی‌فاطمه‌اند.

منبع: کتاب یادداشتهای استاد مطهری، ج 9 / ص 303

نظرات و پیشنهادهای خود را درباره این زمینه با ما در میان بگذارید.

سیر مطالعاتی آثار استاد مطهری

در صورتی که به مطالعه آثار استاد مطهری علاقه‌مند بوده و تمایل دارید سیر مطالعاتی مشخصی را در این راستا طی کنید، می‌توانید به بخش مسیرهای مطالعاتی مراجعه نموده و طبق نقشه راه موجود در هر صفحه عمل کنید.

یکی از خدمات ارائه شده در وبسایت انتشارات صدرا، ارائه سیر مطالعاتی شهید مطهری است که در پی آن، مجموعه‌ای از کتاب‌ها و منابع به‌صورت منظم و با یک ترتیب مشخص برای مطالعه در یک موضوع خاص، توسط این انتشارات پیشنهاد می‌شود. این مسیرها در واقع یک نقشه راه برای علاقه‌مندان به مطالعه است تا بتوانند به صورت هدفمند و گام‌به‌گام به عمق یک موضوع نفوذ کنند.

از مزایای مطالعه طبق مسیرهای مطالعاتی می‌توان به انتخاب بهترین کتاب برای شروع و ادامه یک موضوع، مطالعه منظم و هدفمند، درک عمیق‌تر از محتوای هر کتاب و… اشاره نمود.

از جمله این موارد می‌توان به مسیر مطالعه کتاب‌های فلسفه، مسیر مطالعه کتاب‌های اقتصاد، مسیر مطالعه کتاب‌های تفسیر، مسیر مطالعه کتاب‌های فلسفه تاریخ، مسیر مطالعه کتاب‌های آشنایی با علوم اسلامی، مسیر مطالعه کتاب‌های تاریخ، مسیر مطالعه کتاب‌های گفتار ها، مسیر مطالعه کتاب‌های اصول عقاید، مسیر مطالعه کتاب‌های حقوق زن، مسیر مطالعه کتاب‌های اجتماعی و سیاسی، مسیر مطالعه کتاب‌های سیره معصومین و بزرگان، مسیر مطالعه کتاب‌های اخلاق، تربیت و عرفان اشاره نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *